Picture
Lopulta sisääntulo saatiin kuntoon ja Mabbu96 lauloi antaumuksella mm. Zimbabwen kansallishymnin.

GRANDE FINALE #27: PHOENIX vs HAWKS
Sunnuntaina 24.5.2009 kello 20.00

Kahdennennenkymmenennenseitsemännen HH-Liigkauden finaalissa kohtasivat runkosarjan voittanut Phoenix ja runkosarjan kolmonen Hawks. Phoenix selvitti tiensä finaaliin tiputtamalla Furyn suoraan kahdessa ottelussa mutta Sportin tie oli kivisempi, sillä sen vastustaja Indians voitti jo ensimmäisen välierän, mutta maalivahdinvaihdoksen myötä joukkue sai uutta puhtia ja nousi aina sarjan voittoon asti.

Phoenixin saldo runkosarjassa oli murskaava 6-3-1 ja maalierokin (25-21) oli 4 maalia plussalla. Phoenixin paras pistemies runkosarjassa oli joukkueen toinen omistaja, dragonslayer., joka teki 7 maalia ja antoi yhden maalisyötön. Joukkueen maalivahti, kaksinkertainen V.Vujtek Trophyn voittaja Palermo torjui runkosarjassa laukauksia 79,45% varmuudella.

Hawksin, tai runkosarjassa vielä Sportin, saldo ei ollut aivan yhtä hyvä kuin Phoenixin, sillä voittoja kertyi viisi, tasapeljä kaksi ja tappioita kolme kappaletta. Maaliero (24-16) oli kuitenkin parempi kuin Phoenixin. Runkosarjassa joukkueen tähtiin kuuluivat hyökkääjä Baumgartren (5+5), puolustaja Zherdev (+/- lukema +10) ja maalivahti Parrish (tp 84,13%).

Joukkueiden runkosarja kohtaamiset olivat erittäin tasaisia. Phoenix voitti ensimmäisen ottelun niukasti 1-0 ja toinen päättyi tasatulokseen 2-2. Mutta tämä riittänee joukkueiden runkosarjasta......

FINAALIN 1. ERÄ
Finaali alkoi sisääntulofarssilla, kun Hartwall Arenan toimitsijat eivät meinanneet millään saada joukkueiden sisääntuloshow'ta kohdalleen ja alkuun. Lopulta vierailevat tähdet kismet5, Mabbu96 ja Hinodi saivat sisääntulon käyntiin ja siitä SUURI kiitos heille! Lopulta ihan näyttävän sisääntulon ja viiden eri kansallislaulun jälkeen ottelu saatiin kuin saatiinkin vihdoin käyntiin.

Koko ensimmäinen erä oli Phoenixin pyöritystä, mistä kertoo myös laukaustilasto Phoenix 8, Hawks 1. Ensimmäisen, tappiollisen, välieräottelun jälkeen Hawks-maalille laitettu Zherdev piti joukkuettaa pystyssä uskomattomilla torjunnoillaan. Phoenix-maalia tuttuun tapaan vartioinut Palermo joutui torjuntatöihin vasta aivan erän lopussa, ja sekin yritys oli Hawksin kannalta valitettavan heppoinen.

Ensimmäinen erä kuitenkin päättyi lukemissa 0-0.

FINAALIN 2. ERÄ
Phoenix jatkoi pyöritystään myös toisen erän alussa. Hawks-leirissä ei selvästi oltu painotettu tarpeeksi aloitusten tärkeyttä, sillä joukkue hävisi aloitukset lähes poikkeuksetta. Ensimmäisen erän haamutorjuntojen jälkeen Zherdev ei enää ollut toisen erän alussa valppaimmillaan sillä Phoenix siirtyi 1-0-johtoon kotiyleisön hurratessa villitsi erän toisesta laukauksesta. Vierasjoukkue kuitenkin sisuuntui tästä takaiskumaalista selvästi ja Hawks pääsi mukaan peliin. Pian avausmaalin jälkeen verkot heiluivat toisessa päässä kun Palermo joutui antautumaan gippsin laukauksen edessä.

Phoenix kuitenkin hallitsi tilastollisesti myös toista erää, laukaukset menivät joukkueelle 4-2.

FINAALIN 3. ERÄ
Hawks jatkoi toisen erän lopussa saatua painostusta kolmannessa erässä. Toisen erän viimeminuuteilla Hawks sai myös kaivatun vahvistusken kun Baumgartren loikkasi sisään oviaukosta. Baumin tulon merkitys näkyi heti alusta alkaen kun Hawks sai vyörytettyä tilanteita Phoenix-maalille jatkuvalla syötöllä.

Seitsemän minuuttia ennen erän loppumista Hawksin Speader murskari Phoenixin haaveet ensimmäisestä mestaruudesta ohittamalla Palermon maalin edestä. Hawks jatkoi maalinkin jälkeen pyöritystä eikä Phoenixille annettu enää mahdollisuutta tulla mukaan peliin. Lopulta Melt ratkaisi ottelun tekemällä 3-1-maalin aivan pelin lopussa ja sauraavan tilanteen päätteeksi summeri soi, Hawks otti historiansa kolmannen mestaruuden ja viidennen perättäisen mitalin!

Phoenix-Hawks 1-3.

1. erä
Ei tilastomerkintöjä

2. erä
1-0 Otro10 (.:DJ-FUSE:.)
1-1 gipps (HUPPU-HAAMU30.jr)
2min Melt (Hawks) Syy: Väkivaltaisuus

3. erä
1-2 Speader (Melt)
2min dragonslayer. (Phoenix) Syy: Väkivaltaisuus
1-3 Melt (.hard.cs.)